همانطور که در جدول مذکور ملاحظه می گردد ، استعداد نیروهای ارتش کویت از سال ۲۰۰۳ تا کنون ثابت بوده است . شایان ذکر است کویت دارای ۱۰۰۰۰ نیروی گارد ملی و حدود ۲۰۰۰ نیروی دفاع شهری نیز می باشد .
۳-۳ بودجه نظامی کویت
با توجه به درآمد سرانه و تولید ناخالص ملی (GDP) ، کشور کویت یکی از پرهزینه ترین کشورهای جهان در بخش نظامی می باشد تا آنجا که در سال ۲۰۱۲ حدود ۳/۳ درصد از کل تولید ناخالص ملی خود را صرف بودجه نظامی نموده است . بودجه نظامی کویت در سال ۲۰۱۲ برابر با ۵۹۴۵ میلیون دلار بوده است که نسبت به سال ۲۰۱۱ که حدود ۵۳۹۳ میلیون دلار بوده است نیز با افزایش قابل توجه همراه بوده است .
در جدول ذیل بودجه نظامی کویت از سال ۲۰۰۳ الی ۲۰۱۲ مورد بررسی قرار گرفته است (۲۰۱۲،militarybudge)
جدول ۳۰ بودجه نظامی کویت ازسال ۲۰۰۳ الی ۲۰۱۲ (میلیارد دلار )
۲۰۰۳
۲۰۰۴
۲۰۰۵
۲۰۰۶
۲۰۰۷
۲۰۰۸
۲۰۰۹
۲۰۱۰
۲۰۱۱
۲۰۱۲
کویت
۸۵۴/۴
۲۲۵/۵
۰۵۶/۵
۹۹۹/۴
۳۰۹/۵
۸۸۸/۴
۷۸۲/۴
۷۱۶/۴
۳۹۳/۵
۹۴۵/۵
در نمودار ذیل نیز میزان بودجه نظامی کویت و درصد آن نسبت به تولید ناخالص ملی این کشور شخص گردیده است .
بودجه نظامی کویت از سال ۲۰۰۱ الی ۲۰۱۲- برگرفته از سایت militarybudget
نمودار ۳ بودجه نظامی کویت
۳-۴ نیروی زمینی کویت
نیروی زمینی کویت با برخورداری از حدود ۱۱۰۰۰ نیروی فعال که بر اساس برآوردهای بعمل آمده حدود ۳۰۰۰ نفر از آنها نیز خارجی می باشند ، در مقابل نیروهای زمینی کشورهای همسایه بسیار کوچک می باشد .
ستاد فرماندهی نیروی زمینی ارتش کویت در شهر کویت پایتخت این کشور قرار دارد . نیروی زمینی این کشور دارای دو پایگاه دیگر در «الجبه» و «مینا عبدا…» می باشد ( ۲۰۱۴ ، CSIS)
راهبرد دفاعی نیروی زمینی کویت حفاظت از نقاط کلیدی و تاسیسات حیاتی این کشور و مقابله با نیروهای مهاجم در مرزها به مدت ۴۸ ساعت تا رسیدن نیروهای کمکی خارجی می باشد(سیفی ،۱۳۸۶:ص ۲۵۲)
۳-۴-۱ ساختار سازمانی نیروی زمینی کویت
نیروی زمینی کویت پس از حمله عراق و اشغال چند ساعته این کشور در سال ۱۹۹۱ ، با کمک های تجهیزاتی و آموزشی آمریکا از پیشرفت قابل توجهی برخوردار بوده است .
درحال حاضر (۲۰۱۴) نیروی زمینی کویت دارای یک لشکر می باشد که این لشکر از سه تیپ زرهی ، دو تیپ پیاده مکانیزه ، یک تیپ مکانیزه شناسایی و یک تیپ مکانیزه گارد پادشاهی تشکیل شده است . همچنین نیروی زمینی کویت دارای یک تیپ توپخانه مستقل ، یک تیپ مهندسی مستقل ، یک تیپ آموزشی و احتیاط مستقل و یک فرماندهی ضد هوایی مستقل می باشد . بنابراین نیروی زمینی کویت در مجموع دارای ده تیپ و یک یگان ضدهوایی می باشد. در حال حاضر«سپهبد ابراهیم الوسمی» فرماندهی نیروی زمینی کشور کویت را برعهده دارد (۲۰۱۴ ، global security) .
در جدول ذیل ، ساختار سازمانی نیروی زمینی کویت مشخص گردیده است (۲۰۱۳ ، global security)
چارت سازمانی ۷ ساختار سازمانی نیروی زمینی کویت
تجهیزات نیروی زمینی کویت
نیروی زمینی کویت با عقد قراردادهای نظامی با کشورهای غربی به انواع تجهیزات زرهی ، توپخانه ای و نفربر تجهیز گردیده است . در این بخش انواع تجهیزات نیروی زمینی کویت به تفکیک مورد بررسی قرار می گیرد ( ۲۰۱۴ ، INSS)
- تانک های نیروی زمینی کویت
نیروی زمینی کویت بطور عمده دارای دو نوع تانک عملیاتی بشرح جدول ذیل می باشد :
جدول ۳۱ تانک های کویت