شکل شماره۳- ۹- کاخ موزه خزر
منبع: www.ataland.com
۳-۷-۳ زیارتگاه ها و اماکن مذهبی:
زیارتگاه ها و اماکن مذهبی این شهرستان در رامسر، جواهرده، سادات شهر، کتالم، گالش محله و روستاهای اطراف آن پراکنده می باشند. کمتر محلی را در شهرستان رامسر می توان یافت که در مجاورت آن یک زیارتگاه یا بقعه مذهبی وجود نداشته باشد. امامزاده های آقابسمل و آقا ابوطالب سادات شهر، پتک ، اشکوه نکوه، گاورمک آقا ، تنگدره ییلاق و تنگدره رامسر ،آسید حسین لپاسر رامسر ، نرگس باغ آقا مابین لیدو و رودخانه صفارود ، چشت کوه، آستانه در دریاپشته رامسر و همچنین امامزاده های شاهمنصور محله ، طالش محله و رمک و سرخانی و …. را می توانیم نام ببریم که هر یک علاقه مندان خاص خود را جلب می نمایند(سجادی،۱۳۷۸،ص۲۱۵).در تصویر زیر آرامگاه آقا ابوطالب و آقابسمل سادات شهر دیده می شود.
شکل شماره۳ -۱۰- زیارتگاه آقا بسمل و آقاابوطالب
منبع: www.hamshahrionline.ir
۳-۸ دهستان توریستی جواهرده
مسیر دسترسی به روستای زیبا و تاریخی جواهرده رامسر از منتهی الیه غربی شهر رامسر می باشد و با عبور از میان کوههای مشجر و گذر از جنگلهای انبوه و سرسبز و مناظر طبیعی و زیبا، پرندگان و جانوران وحشی و شگفت انگیز و در امتداد رودخانه خروشان و وحشی صفا رود ادامه یافته و با افزایش ارتفاع در طول مسیر به تدریج نوع پوشش گیاهی تغییر یافته و از تراکم درختان کاسته می شود و در نزدیکی جواهرده کاملا از پوشش جنگلی خارج شده و در ۲۶کیلومتری رامسر به چمنزار و بوته زار تغییر شکل داده و از این نقطه در دامنه کوههای پر برف سماموس، روستای سنتی و ییلاقی جواهرده با نمای وصف نشدنی خودنمایی می کند. بهشتی که اختلاف دمایش با شهر حدود ۱۰تا۱۲ درجه می باشد و در تابستان بخاطر دارا بودن آب و هوای خنک مورد استقبال هزاران توریست خارجی و داخلی واقع می شود. این مکان توسط ارتفاعات اطراف رامسر محاصره شده و چشمه ساران قابل شرب زیادی مانند چشمه های شیخان، آبعلی، سلیمان، بریشی و کمربن در آن جریان دارد. جواهرده جزء معدود مناطق کوهستانی رامسر است که با وجود فاصله بسیار کم با دریا، بیش از ۱۸۰۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد. در زمستان نیز این منطقه دارای جلوه های زیبای طبیعی بوده و حدود شش ماه از سال پوشیده از برف است و در تابستان اکثرا مه آلود بوده و هوایی شاعرانه و عاشقانه دارد. جواهرده رامسر یکی از شاهکارهای طبیعی خلقت خداوند بزرگ مانند نگینی گرانبها در دل کوهستانهای سرافراز البرز می درخشد.در جواهرده مسجد آدینه ای وجود داشت که بیش از هشتصد سال از بنای آن می گذشت،البته اکنون بر اثر عوامل طبیعی و عواملی دیگر،از بین رفته و مسجدی نو بنا نهاده شده است.
جواهرده از چندین محله زیبا تشکیل شده که اکثرا در تابستان مملو از جمعیت بوده و مردم برای فرار از گرما و شرجی ساحل دریای رامسر به آنجا هجوم آورده و در پاییز به جز چند خانوار،مابقی به ساحل رامسر باز میگردند. در تصویر زیر نمایی از این دهستان دیده می شود.
شکل شماره۳- ۱۱- ییلاق جواهرده
منبع: نگارنده
۳-۹ نتیجه گیری:
بنابر بررسی های به عمل آمده از موقعیت و ویژگی های طبیعی ، تاریخی ،اجتماعی و فرهنگی شهرستان رامسر مطالعات نشان می دهند که این شهرستان معادل ۸/۷۲۹ کیلومتمربع بوده که تقریبا ۳ درصد از کل مساحت استان را به خود اختصاص داده است. شهرستان رامسر براساس برآورد سال ۱۳۸۵، حدود ۷۱,۰۷۰ نفر ( ۵/۲ درصد) از جمعیت استان را به خود اختصاص داده است.دارای آب و هوای خیلی مرطوب با تابستان های نسبتا گرم و مرطوب و زمستان های ملایم می باشد.رژیم حرارتی در این شهرستان به گونه ای است که بیش از نیمی از سال حداقل درجه حرارت برای رشد گیاهان فراهم است.این شهرستان از قابلیت های زیبای طبیعی و تاریخی برخوردار بوده و در این زمینه توانایی های سرشاری را به منظور توسعه صنعت گردشگری در خود جای داده است.
فصل چهارم
یافته های تحقیق و آزمون فرضیات
۴-۱مقدمه:
به منظور ارزیابی توسعه گردشگری در شهرستان رامسر و ارائه ی یک استراتژی کارآمد، پرسشنامه هایی برای گردشگران از یک سو و مدیران و مسؤولان از سوی دیگر تهیه ، توزیع و تکمیل گردید.
پرسشنامه های مورد نظر پس از تکمیل و جمع آوری کدبندی شده و وارد نرم افزار SPSS گردید و تجریه و تحلیل اطلاعات بر اساس جداول توزیع فراوانی صورت گرفته که نتایج تجزیه و تحلیل داده های آن در این فصل مورد توجه قرار می گیرد. به منظور بررسی سایر اطلاعات مرتبط علاوه بر پرسشنامه های دلفی از مدل فرایند تحلیل سلسله مراتبی(AHP ) و در کنار آن از نرم افزار EXPERT CHOICE استفاده شده که جزئیات و مراحل کار همراه با آزمون فرضیات در ادامه مورد توجه قرار می گیرد.
۴-۲ تجزیه و تحلیل پرسشنامه گردشگران
۴-۲-۱) وسیله سفر گردشگران به رامسر
از مجموع ۳۲۲ پرسشنامه ای که در میان گردشگران توزیع و جمع آوری شده ۷۵٫۵ درصد از گردشگران با اتومبیل شخصی،۱۲٫۷ با اتوبوس، ۷٫۸ گردشگران با هواپیما و ۴ درصد نیز با سایر وسایل نقلیه به شهرستان رامسر مسافرت داشته اند.
۴-۲-۲) محل اقامت گردشگران
با توجه به جدول زیر و نتایج به دست آمده یافته ها نشان می دهند که اکثریت گردشگران از ویلاهای اجاره ای را با رقم ۲۹٫۸ درصد به عنوان محل اقامت استفاده نموده اند. ۲۰٫۸ درصد از گردشگران از چادرها، ۱۵٫۸ درصد از ویلاهای شخصی، ۱۰٫۲ از هتل ها، ۸٫۱ از مسافرخانه ها. ۱۵٫۲ درصد از سایر گزینه ها مانند مراکز دولتی مربوط به وزارت خانه، کنار خیابان ها، منزل اقوام و دوستان و غیره را مدنظر قرار داده بودند.
جدول شماره۴- ۱- محل اقامت گردشگران
فراوانی | درصد | درصد تجمعی | |
هتل | ۳۳ | ۱۰٫۲ | ۱۰٫۲ |
ویلای شخصی | ۵۱ | ۱۵٫۸ | ۲۶٫۱ |
مسافرخانه | ۲۶ |