واکنش
پیامد
پیامد دیپلماسی شهروندی در ایران
منفی
مثبت
فصل چهارم
بررسی یافته ها
۴-۱ مقدمه
مرحله تجزیه و تحلیل داده ها، مرحله مهمی در فرایند تحقیق است که محقق با بهره گرفتن از روش های مختلف و با تکیه بر معیار عقل سعی می کند داده ها را در جهت فرضیه و ارزیابی آن مورد بررسی قرار دهد. این تصور حاصل می شود که تجزیه و تحلیل داده ها تنها به شیوه آماری مد نظر است، در صورتی که چنین نیست و تجزیه و تحلیل به شیوه آماری فقط یکی از طرق مهم تجزیه و تحلیل است که برای تحلیل دادههایی به کار میرود که جنبه آماری داشته باشد. تحقیقات زیادی وجود دارد که فاقد جنبه آماری بوده و عمدتاً متکی به اسناد و مدارک و شهود و ادراک و تحلیل عقلانی است. بدین لحاظ دو روش تجزیه و تحلیل کمی و کیفی وجود دارد. (حافظنیا، ۱۳۸۱، ص ۲۰۱)
این فصل مشتمل بر دو بخش است: تجزیه و تحلیل داده های بخش کمی و تجزیه و تحلیل داده های بخش کیفی. در بخش کمی، ابتدا جداول و نمودارهای توصیفی و سپس جداول مربوط به آزمونهای آمار استنباطی ارائه شده است. در بخش کیفی نیز، جداول و نمودارهای توصیفی مربوط به کدگذاریها و مقولات حاصل از آنها ارائه گردیده است. مدل تحلیل نظری این بخش که در حقیقت، آمار استنباطی آن به شمار میرود، به دلیل دسترسی سریعتر مخاطبان به مفاهیم و مقولات مورد نظر در فصل سوم، مطرح شده است.
۴ – ۲ بخش اول: تجزیه و تحلیل داده های پرسشنامه
۴ – ۲ – ۱ آمار توصیفی
آمار توصیفی را عمدتاً مفاهیمی از قبیل جدول توزیع فراوانی و نسبت های توزیع، نمایش هندسی و تصویری توزیع، اندازه های گرایش به مرکز، اندازه های پراکندگی و نظایر آن تشکیل میدهد. آمار توصیفی برای تبیین وضعیت پدیده یا مساله یا موضوع مورد مطالعه مورد استفاده قرار میگیرد یا در واقع ویژگیهای موضوع مورد مطالعه به زبان آمار تصویر و توصیف میگردد. در این بخش، پاسخ پاسخگویان نمونه آماری به سوالها، در قالب جداول توزیع فراوانی و نمودارها آورده میشود.
سیمای پاسخگویان
ویژگیهای پاسخگویان به شرح زیر میباشد:
جدول شماره ۴ -۱: جدول توزیع فراوانی پاسخگویان بر حسب جنس
جنس
فراوانی
درصد
درصد معتبر
زن
۱۸۶
۴/۴۸
۴/۴۸
مرد
۱۹۸
۶/۵۱
۶/۵۱
جمع
۳۸۴
۱۰۰
۱۰۰
نمودار شماره ۴ -۱ : نمودار توزیع فراوانی پاسخگویان بر حسب جنس