تصویر ۲۲- تأثیر دمای ورودی بر دمای سیستم در طول بدون بعد رآکتور
به طور کلی، افزایش مصرف انرژی در هر تجهیز مهندسی مطلوب نمی باشد مگر آنکه مزایای عملی زیادی را دربر داشته باشد. در این راستا لازم است که تأثیر افزایش دمای ورودی بر شدت جریان اجزای کلیدی شرکت کننده در شبکه واکنش نیز مورد بررسی و مطالعه قرار بگیرد.
تصویر ۲۳ شمایی سه بعدی از تغییر شدت جریان مولی بوتادین میباشد. با افزایش دمای جریان خوراک شیب شدت جریان بوتادین نسبت به طول رآکتور به طور معقولی افزایش مییابد. در نتیجه در دماهای نزدیک به ۳۹۰ کلوین که به اندازه کافی بالا هستند بوتادین به محض رد شدن از توزیع کننده مایع مصرف می شود. پس طول لازم برای رآکتور به طور قابل ملاحظهای کاهش مییابد و به ۴/۰طول رآکتور فعلی میرسد. این امر سبب نیاز به مقادیر کمتری از ذرات کاتالیستی و در نتیجه هزینه نهایی کمتری می شود.
تصویر ۲۳- تأثیر دمای ورودی بر شدت جریان مولی BD در طول بدون بعد رآکتور
توزیع شدت جریان نرمال بوتان در دماهای ورودی مختلف پارامتر دیگری است که در تصویر ۲۴ نشان داده شده است. به وضوح مشخص است که دما از طریق افزایش شیب تغییرات شدت جریان نرمال بوتان سبب افزایش تولید این محصول می شود. از این رو، به منظور دستیابی به مقدار خاصی از نرمال بوتان، دمای بالاتر شرایط مناسب را برای کاهش طول رآکتور فراهم میآورد.
تصویر ۲۴- تأثیر دمای ورودی بر شدت جریان مولی نرمال بوتان در طول بدون بعد رآکتور
تغییرات درصد تبدیل و بازده تحت تأثیر دما و شدت جریان ورودی
در این بخش کوشش شده است تا تأثیر دو پارامتر اساسی یعنی دما و شدت جریان خوراک ورودی بر بازده واکنش مورد بررسی قرار گیرد. بدین منظور دو عبارت ریاضی یعنی درصد تبدیل بوتادین و بازده نرمال بوتان بر اساس دو فرمول زیر تعریف شده اند:
(۱۴)
(۱۵)
تصویر ۲۵ شمایی سه بعدی از درصد تبدیل بوتادین میباشد. همانگونه که از تصویر مشخص است، در هر شدت جریان ورودی افزایش دما به نفع درصد تبدیل خواهد بود. به علاوه، در شدت جریانهای بالاتر تأثیر دما بر افزایش درصد تبدیل بیشتر خواهد بود. برخلاف دمای ورودی باید گفت که افزایش شدت جریان ورودی به نفع درصد تبدیل نخواهد بود. این پدیده به این دلیل اتفاق میافتد که در شدت جریانهای معمولی پایینتر اجزای حاضر در محیط واکنش زمان کافی برای تبدیل شدن به محصولات متناظر خود را دارند.
همچنین تأثیر دمای ورودی و شدت جریان مولی خوراک بر بازده نرمال بوتان در تصویر ۲۶ رسم شده است. مشابه آنچه که در مورد درصد تبدیل بوتادین بیان شد، دما به نفع بازده نرمال بوتان میباشد در حالی که افزایش شدت جریان خوراک تأثیری نامطلوب دارد.