…
دقیقترینو باثباتترین روش با کمترین خطای معیار
در این پژوهش پس از جمع آوری داده ها، محاسبه متغیرها با بهره گرفتن از نرمافزار SPSS انجام شده است. در بسیاری از فرضیه ها هدف بررسی ارتباط بین دو متغیر است. صرفنظر از بحث تحلیل رگرسیون میتوان از آزمونهای استقلال برای بررسی ارتباط معنیدار دو متغیر استفاده کرد. اگر دو متغیر تعریفشده در فرضیه ها دارای مقیاس کمی باشند، میتوان با بهره گرفتن از آزمون ضریب همبستگی پیرسون به استقلال یا ارتباط بین دو متغیر پی برد.
ضریب همبستگی پیرسون ، روشی پارامتری است و برای داده هایی با توزیع نرمال و یا تعداد داده های زیاد استفاده می شود. این ضریب از رابطه زیر محاسبه می شود:
نحوه داوری:
اندازهشدت همبستگینوع همبستگی
۰ تا ۲۵/۰ بسیارضعیف مستقیم
۲۵/۰تا ۵/۰ نسبتاً قوی مستقیم
۵/۰ تا ۷۵/۰ قوی مستقیم
۷۵/۰تا ۱ بسیار قوی مستقیم
۰ ندارد ـــــــ
۰تا ۲۵/۰- بسیارضعیف معکوس
۲۵/۰- تا ۵/۰- نسبتاً قوی معکوس
۵/۰- تا ۷۵/۰- قوی معکوس
۷۵/۰- تا ۱- بسیار قوی معکوس
۶-۸-۳. آزمون دوربین واتسون۱
یکی از مفروضاتی که در رگرسیون مد نظرقرار می گیرد ، استقلال خطاها از یکدیگر است. در صورتی که فرضیه استقلال خطاها رد شود و خطاها با یکدیگر همبستگی داشته باشند ، امکان استفاده از رگرسیون وجود ندارد. برای بررسی استقلال خطاها از یکدیگر از آزمون دوربین واتسون استفاده می شود که آماره آن به کمک رابطه زیر محاسبه می شود.
: میزان خطا در سال t
: میزان خطا درسال t-1
اگر همبستگی بین خطاها را با نشان داده شود در این صورت آماره دوربین واتسون به کمک رابطه زیر محاسبه می شود.
مقدار آماره این آزمون در دامنه ۰و ۴+ قرار دارد زیرا:
- اگر باشد، آنگاه ۲=DW خواهد بود که نشان می دهد خطاها از یکدیگر مستقل هستند(عدم خود همبستگی)
- اگر باشد، آنگاه ۰= DWخواهد بود که نشان می دهد خطاها دارای خودهمبستگی مثبت هستند.
- اگر باشد، آنگاه ۴=DW خواهد بود که نشان می دهد خطاها دارای خودهمبستگی منفی هستند.
بین خطاها همبستگی وجود نداردH0:
بین خطاها همبستگی وجود داردH1:
نحوه داوری: چنانچه مقدار آماره دوربین – واتسون در فاصله ۵/۱ و ۵/۲ باشد ، فرض پذیرفته می شود و می توان از رگرسیون استفاده کرد ( مؤمنی ، ۱۳۸۶).
۹-۳- نرمافزارهای تجزیه و تحلیل
همانطوری که قبلاً اشاره شد اطلاعات موردنیاز پس از گردآوری ، در صفحه گسترده نرمافزار Excel جمعبندی و به منظور و تحلیل نهایی آماده گردید، سپس به کمک نرمافزارSPSS نسخه۱۹تجزیه و تحلیل نهایی موردنیاز انجام شد.
۱۰-۳. خلاصه فصل سوم
در این فصل روششناسی تحقیق مورد بررسی قرار گرفته است. تحقیق حاضر از نوع تحقیقات تجربی است و با توجه به اینکه از اطلاعات تاریخی برای آزمون فرضیات استفاده شده است در دسته تحقیقات پس رویدادی قرار میگیرد. سؤالات این تحقیق:
- آیا مدیریت سود بر کیفیت گزارشگری اثری دارد؟
- آیا حاکمیت شرکتی بر کیفیت سود اثری دارد؟
- آیا مدیریت سود و حاکمیت شرکتی بر کیفیت سود اثری دارند؟
و برای پاسخگویی به این سؤالات سه فرضیه تدوین شده است. جهت رد یا تأیید فرضیه از آزمون (t) بهره گرفته شده است. جهت بررسی معناداری مدل رگرسیون از آزمون (F)، برای تبیین میزان تغییرات متغیر وابسته که از متغیرهای توضیحی ناشی میشود، ضریب تعیین تعدیلشده مورد استفاده قرار گرفته است. از آزمون دوربین واتسن برای بررسی وجود یا عدم وجود خود همبستگی بین جزء خطاها در مدل های رگرسیونی استفاده شده است. اهمیت آزمون دوربین واتسن در این است که اگر چه مدل در آزمون t وF هر دو مورد قبول باشند ولی به واسطه وجود خود همبستگی بین جزء خطاها نمیتوان به نتایج تحقیق اطمینان کامل داشت. برازش مدل های رگرسیونی با بهره گرفتن از نرمافزار SPSS 19 انجام یافته است.
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل دادهها
۱-۴. مقدمه:
فرایند واکاوی داده ها فرایندی چند مرحله ای است که طی آن داده هایی که از طریق بکارگیری ابزارهای جمع آوری در جامعه (نمونه) آماری فراهم آمده اند خلاصه، کد بندی و دسته بندی… و در نهایت پردازش می شوند تا زمینه برقراری انواع تحلیل ها و ارتباط ها بین این داده ها به منظور آزمون فرضیه ها فراهم آید.
واکاوی داده از پایه های اساسی هر پژوهش علمی به شمار می رود که به وسیله آن کلیه فعالیت های پژوهش تا رسیدن به نتیجه، کنترل و هدایت می شوند. در این فصل ابتدا متغیرهای پژوهش از نظر آماری توصیف می گردد ،سپس هر یک از فرضیه های پژوهش مورد آزمون قرار می گیرند.
۲-۴. شاخص های توصیفی متغیرها